Съдът върна фирмата Евролаб в лабораторията на ГКПП Капитан Андреево. Ние

...
Съдът върна фирмата Евролаб в лабораторията на ГКПП Капитан Андреево. Ние
Коментари Харесай

Вътев: Няма да допуснем Евролаб на Капитан Андреево


Съдът върна компанията " Евролаб "  в лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " . Ние няма да я допуснем и апелираме решението на съда.

Това зави министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Съмненията за порочни практики, свързани с " Капитан Андреево ", върна в дневния ред някогашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов в изявление за БНР .  Земеделският министър в оставка отговори на поставените от Христанов въпроси :

" Съдът върна компанията, която извършваше товаро-разтоварната активност. Ние не я допуснахме. Направихме конкурс - сега компаниите там са 6. Така е по правилник, по този начин е и по правосъдно решение. Ние нямаме различен потребен ход по отношение на товаро-разтоварната активност. Тези 6 компании са проучени от ДАНС. В понеделник съдът върна и компанията в лабораторията - " Евролаб ". Ние няма да я допуснем и апелираме решението на съда . Вече там действа държавната лаборатория и друга лаборатория там, с изключение на държавната, няма да се върне. Би било доста потребно за страната и стопански, и на практика, в случай че тази лаборатория при избрани условия, която е употребила компанията, остане в интерес на страната ".

Кой и по какъв начин управлява достъпа на артикули на граничния пункт " Капитан Андреево " и ясно ли е в какви компании влага милиони страната, възлагайки им значими действия?
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР